PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 20. februar 2016

2008 Chateau Beaucastel, Famile Perrin, CdP

Overtruffen viltvin fra Chateauneauf de Pape

Her kommer en helt fantastisk vin fra Chateauneuf de Pepe og fra Familie Perrin. Denne er en av de aller beste produsentene i hele Rhone dalen. Disse vinene er i hovedsak basert på mouredre, grenache og syrah drue. Alle disse trives og leverer veldig godt i Rhonedalen.En helt fantastisk vin og som er alltid vil være mitt førstevalg til enhver viltrett. Her har vi en vin som er så intens, tett og kraftig at ethvert måltid med vilt på tallerken, får følge helt hjem og som tar opp alle de spesielle smaken av villtet.Farge: Dyp rubinrød farge, med kjerne av mørkeblå og med en liten voksende orange kant.

Duft: Bare en stikker nesa over kanten på glasset så fylles duftkanalene med noen kraftige  dufter som er så intense at du rykker nesen litt til deg igjen. Her gjelder derfor å konsentrere å prøve plukke alle duftelementene fra hverandre. Typisk er jo alle modne mørke bærene. Solbær, bjørnebær og urter dominerer, men her også er hint av krydder og urter. 

Smak: Første anslag i munnen gir en helt fantastisk aroma som sprer om seg med flotte mørke og litt søte bær. En litt smøraktig aroma gir en silkemyk og fløyelsaktig overflate og godt integrerte tanniner. Lenger bak i munnhulen kommer nye kryddersmaker til overflaten. Svart pepper dominerer, men paprika og spor av trøffel og noe tobakk finnes også i ettersmaken. Her er en vin med eleganse og lag på lag smaker. Som sagt, syre og tanniner er allerede godt integrert og flott balansert. En finish og ettersmak som bare varer og vare, flere minutter. Denne vinen er fortsatt ung og kan lagres glatt enda 20-30 år, men at den drikker såpass godt allerede i dag, er helt utrolig. Jeg kan bare på det sterkeste anbefale denne vinen til alle som måtte ønske smake en stor, elegant og kraftig vin en gang i livet. Robert Parker gir jevnt over 96-98 poeng, ja til og med 100 poeng har han gitt til viner fra dette området i Rhonedalen. 

Så er det én vin dere bør prøve én gang i livet, så kommer denne Chateau Beaucastel fra Fammile Perrin veldig høyt opp på listen. Prisen er ganske drøy, men til 599 penger er den vell verd hver eneste krone. Anbefales på det varmeste.

Servert til finnbiff i viltsaus, søtpotetmos, rosenkål og rognebærgele.

Testet hjemme i Lier, lørdag 20. februar 2016
95/100 poeng
Fortsatt tilgjengelig på Taxfree Gardermoen til kr 599,- 

Vareinfo hentet fra VMP sider.
  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge:Mørk rød med svart kjerne.
  • Lukt:Konsentrert, krydder og urter.
  • Smak:Fyldig og tett. Saftig, dyp frukt, gode tanniner, lang krydret ettersmak.
  • Råstoff:Mourvèdre 45%, Grenache 36%, Syrah 9%, Counoise 6%

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg