PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 4. mars 2016

2007 Champagne Grand Cru Camille Saves Millisimes og 2013 Domaine Faiveley Mercury La Framboisière

Flott par, fra to toppregioner i Frankrike

Champagne, Bourgogne.


Champagne Grand Cru Camille Saves Millisimes 2007 er fra byen Bouzy, rett sørvest for Reims i Frankrike. En meget flott Champagne og en av de aller beste i klassen under kr 400,-. Camille Savès er en relativt ukjent produsent, men leverer Champagne av meget høy klasse. Her får man en nydelig  vin til kun kr 379,-. Fortsatt noen få flasker igjen av dene årganen på VMP på Ullevaal. 2008 årgangen har plutselig steget med over 40 kr og kan kjøpes for kr 420,00. 


2007 Champagne Grand Cru Camille Saves Millisimes

Farge: Intens gul 
Duft: Glassepler, blomster, nøtter, brødbakst og kjeks.
Smak: En rik og distinkt Champagne med en flott syre som balanserer godt. En stor og deilig mousse med fine små bobler som gir gir en rik og deilig aroma av friske, litt søtaktig epler. En god lengde med en tørr fast finish.
90/100 poeng


Neste vin er en meget god og forholdsvis "billig" Burgundervin (om man i hele tatt kan omtale viner fra Burgund som billig(?)) fra kommunen Murcury, helt syd i regionen og før vi kommer over og inn i Beaujolais distriktet. Vinene herfra har gjerne ikke opparbeidet seg samme berømmelse som vinene helt nord i regionen. Smaksmessig kjennetegnes vinene gjerne med en litt lettere stil og mindre fatlagring.  Denne vinen fra Domaine Faiveley og fra Chalonnaise vinmarker, selges og markedsføres under fellesbetegnelsen La Framboisière. Prisen på denne Vinen kr 249,90 og kan lett forsvares utfra kvaliteten i vinen.


2013 Domaine Faiveley Mercury La Framboisière

Farge: Funklende dyp rubinrød i fargen.
Duft: Intense boquett av lyse røde bær med overvekt av bringebær, blostereng og jordbunn med en deilig intense duft av sopp og løv. 
Smak: En fyldig vin med flott kjølig frukt. Nydelig balansert syre og god fasthet. Silkemyke 
tanniner og kun en meget lett og elangant touch av fat. En finish og ettersmak som sitter lenge.

Begge vineene testet hjemme i Lier, 4. mars 2016
88/100 poeng


Champagnen får overnatter i kjøleskapet etter kun å ha smakt to glass. Etter tidligere erfaringer vil den kanskje utvikle seg videre over natten og levere enda bedre. Murcury 2013 er selvfølgelig alt for ung og kan fortsatt lagres mange år. Likevel, den er flott og smaker usedvanlig godt som pur ung også. Så den er drikkeklar for de som ikke kan vente og må gå på "barnrov".

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg