PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 12. mars 2016

1994 Montecello Grand Reserva Selectión Espesial

22 år gammel Spanjol i storform

Montecillo Grand Riserva

Denne vinen har det blitt skrevet veldig mye om den siste tiden. En ordentlig "snakkis" vin. Da Gunnar Skoglund i Husets Vin, omtalte 1981 årgangen av denne vinen og siden den ble kjent, ble årgangen revet vekk fra VMP på rekordtid. Men '94 årgangen var allerede på plass og tok over. Like imponerende og fortsatt i storform. 22 år begynner bli virkelig voksen alder på en vin og godt moden. Faktisk er denne vinen fra året OL ble arrangert på Lillehammer, så en kan selv tenke hvor lenge siden det er. Så de som har lyst til å smake godt moden vin har her mulighet til å teste hvordan vin utvikler seg og modnes over tid.


Fra området i La Rioja Alta

Bodegas Montecillo, som ligger i La Rioja Alta, ble grunnlagt i 1874 av Celestino Navajas. Sherryhuset Osborne kjøpte Bodegas Montecillo i 1973. Alle druer kjøpes av lokale vinbønder, og Montecillo er en av de meget få produsenter som ikke har egen vinmark. Dermed har Bodegas Montecillo fordelen av å kunne kjøpe eksakt den kvalitet og mengde druer de ønsker. 


Flott kork, men var gjennomtrukket nesten halvveis opp. Ikke dekantert og fikk heller ikke særlig med luft før den første slurk ble testet. Dette er en meget kraftig og kompleks vin med distinkt duft av modne bær, fat, krydder, sagmugg og noe jordlige aromaer. Fruktene ligger mer i bakgrunn, men kjennes fortsatt som friske. Lag på lag med mørke røde bær med lakris, vanilje, eik, lær, sigar og krydder. Fortsatt fruktig og frisk i forhold til alder. I munnen viser den smak av mørke kirsebær, løv og krydder, men fortsatt med en frisk syre og med godt modne og litt støvete tanniner.

Testet i Bregenz, Østerike 12.03.2016
91/100 poeng

Vinen er fortsatt tilgjengelig på VMP til kr 489,90. Men det beste av alt og om du skal utenlands, så finner du den nå på tilbud på OSL Taxfree til kr 299,- Så det er ingen tvil om at Gardermoen denne gangen har et ordentlig røverkjøp på gang.

PS! 
Dette er bli en av favorittene til påskelammet, de en god kraftig Rioja passer perfekt, men avhenig litt av tilbehøret.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg