PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 18. mars 2017

2008 Cuvée Hugues et Louis Bétault Beaune Premier Cru fra Domaine Hospices de Beaune

Hospitalet i Beaune

Domaine Hospices de Beaune 
👍🏼 Nå er det såpass lenge siden jeg smakte en godt moden Burgundervin, så derfor bestemte jeg meg for å prøve denne flotte "sykehusvinen" fra Hospices de Beaune.  

🏰 Hospices de Beaune, ja, utfra navner så er det er faktisk et sykehus som lager og selger vin. Hospices de Beaune ble grunnlagt i  1443 av hertugen av Burgunds kansler Nicolas Rolin og hans tredje kone Guigone de Salins. Bygningskomplekset stod ferdig i 1457, og er berømt for sin tradisjonelle burgundske arkitektur. Det ble bygget for å huse syke og pleietrengende, og fungerte som hospital i flere århundrer. Hospices de Beaune er i dag også navngjetent for produksjon av burgundervin som er meget berømt for å fremstille og førsteklasses viner med eleganse, intensitet og kvalitet i alle ledd. Totalt er 48 Cuvees, som hver representerer en eller flere deler, som kan de bli solgt separat eller i grupper, mens røde teller 33 forskjelige Cuvees. 


 Dekantert og luftet kun 30 minutter

🎨 Farge: En gryende mursteinsrød farge som man tydelig ser dette er en litt eldre vin. Luftet i en time i karaffel før servering. 

👃🏼 Duft: Duft av mørke røde bær, kirsebær, nyslått høy, sopp, fjøs og urter. Løv og underskog avlutter duftkurven og gir den kjente og særegne Pinot Noir duften av de mest elegante Burgundervinene. 

👄 Smak: En intens, kompleks og forførende vin. Lag på lag med elegant kjølig stenfrukt som treffer deg på første anslag i munnen. Strukturert og med en glatt syre, som alt i alt gir en meget flott balansert vin. Kraftige men fløyelsmyke tanniner som er godt integrert. En liten bismak av knust kirsebærstein mot slutten, men som følges opp med en etterfølgende aroma av søtlig fruktkjøtt fra kirsebærene. Rustikk og ettersmak som varer lenge.


📆 Testet hjemme i Lier, lørdag 18. mars 2017
🎯 91/100 poeng og 4.3 ⭐️
💶 Kjøpt på VMP i Drammen til kr 379,90 

🍽 Servert til Jacob's utvalgte Lerstang kylling fra Lerstang gård i Vestfold.
 Lerstang kylling, sjalottløk og sjampinjong, ovsnbakte poteter og smørdampede grønne bønner.

Lerstang er helt på høyde med de beste franske Label Rouge kyllingene.
Jacobs Utvalgte Lerstang kylling er resultatet av samarbeidet mellom Frankrikes eldste og viktigste produsent av Label Rouge kylling, SASSO (Sélection Avicole de la Sarthe et du Sud Ouest), Gårdsand i Vestfold og kokker fra MENY-Lauget. Et samarbeid som er tuftet på en felles visjon om å tilby Norge en helt ny kvalitetskylling, som både lever godt og smaker godt.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg