PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 22. april 2017

2015 Langhe Nebbiolo Elio Altare

Modernister mot Tradisjonister


🏰 Azienda Agricola Elio Altare, La Morra Barolo i Piemonte

Elio Altare er nok dessidert modernist nummer en i Barolo og Piemonte. Krigen står mellom modernistene på den ene side og tradisjonistene på den andre. Elio tør ta i bruk nye produksjonsmetoder, uten sprøytemiddler og andre biodynamiske metoder og utfordre den gamle eliten. Men krangel og meningsforskjeller i fremstilling så er det sluttresultatet som teller. Og Elio lager noen av de aller beste Nebbioloer og Baroloer jeg har smakt, men stilen blir en annen enn den kjente kjære nebbiolo-smaken.

🍇 100 % Nebbiolo

🕰 Lagret i 18 måneder på ny fransk barrique. (eikefat)

💨 Åpnet og luftet på bredbunnet karaffel i ca 1 time.

🎨 Briljant, rubinrød, litt gjennomsiktig farge.

👃🏼Duft av blåbær, bjørnebær, rognebær og markjordbær med hint av løv, lær, anis og tørket fiken.

👄 En elegant, lekker og forholdsvis kompleks vin med en skarp syre og skikkelig viksne tanniner. I og med at denne vinen knapt har kommet seg ut av bleiestadiet, så vil syre og tanniner bli mer avslepne og integrert og gi en velbalansert vin.🎯 89/100 poeng. 4.0 ⭐️

💶 Kjøpt på VMP i BU (Bestillingsutvalget) til kr 284,-

👍🏼 Vinene til Elio Altare er verdensberømte og samtidig produsert i forholdsvis små kvanta og dermed blir de fort ettertraktet og prisene blir deretter. Men jeg anbefaler de som liker vin i alle fall smake hans Barolo, minst en gang i livet.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg