PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 29. april 2017

2008 Pascal Clement, Chambolle-Musigny "Vieilles Vignes"

Elegant og kompromissløs Burgunder



🏰 Domaine Pascal Clement, Savigny-Les Baune, Cote d'Dor i Burgund.

🏜 Terroir
Vinrankene til denne vinen i Chambolle-Musigny ligger på mellom 250 til 300 meters høyde. Her i hellingen med formiddags-solen ligger vinrankene nærmere fjellet og med et grunt jordlag. Mange sprekker i den harde kalksten under tillater røttene å finne veier dypt ned i Jura-undergrunnen for å finne næring. Blokker med grus og sand i bunnen av dalen  sørger også for riktig drenering

🍇 100 % Pinot Noir

🕰 Lagret i 18 måneder på fat før tapping

💨 Åpnet og luftet på bredbunnet karaffel i ca 3 timer.

🎨 Klar og dyp, litt gjennomsiktig rød-lilla farge.

👃🏼Duft av jordbær og bringebær, krydder og trøffel med  et hint av sjampinjong, vissent løv og våt skogbunn.

👄 Her har vi en rik, kompleks og aromatisk nydelig vin som leverer noen fantastiske smaker på ganen.  En kjøttfull og delikat aroma klarer ikke å hindrer at vinen bevarer en solid og langvarig struktur hele veien gjennom smakskurven. En integrert og moden syre men fortsatt med en liten surhet gjør at de silkemyke tanninene binder sammen og gjør denne vinen velbalansert, moden og drikkeklar. En lang og god ettersmak som sitter.



🎯 93/100 poeng, 4.3 ⭐️

💶 Kjøpt på VMP til kr 650,90 ved spesialslipp av moden Burgunder i desember 2016.

👍🏼 En vin som begynner å nærme seg 10 år og som er på vei ut av den typiske "Burgunderske dvalen" og hvor man virkelig skjønner at man må ha tålmodighet med viner herfra. Dette er noe av det bedere jeg har smakt, men fortsatt langt igjen mot toppen

🍽 Ypperlig matfølge til denne vinen er jo Boeuf Bourguignon, som faktisk krever en hel flaske med Burgundervin i gryta også.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg