PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 11. mars 2017

2007 Barolo Cantina Terre del Barolo

Gryende moden Barolo


Cantina Terre del Barolo
Etter 10 års lagring skal Baroloviner tradisjonelt begynne å vise seg fra en gryende voksen  og moden vin. Denne vinen jeg plukket i dag er fra knallårgangen 2007 i Piemonte. Kooperativet Cantina del Terre Barolo er en sammensluttning av vinbønder som leverer druene sine til kooperativet som videreforedler druene til vin og sleger vinen under samme varemerket.

Dekantert og luftet 30 minutter
FargeMørk rød farge med noe rustrød kant. 
DuftIntens aroma av mørke bær, lær, cedertre og sigar med hint av trøffel. Fyldig med fin struktur. Litt jordlig og mineralsk duft. 
SmakBløt, silkemyke og avslepne tanniner. Frukten domminerer og sitter fortsatt god i munnen. Mangler kanskje noe dybde og intensitet som kjennetegner de aller beste Boroloene. 


Testet hjemme i Lier, lørdag 11.03.2017
90+/100 poeng, 3.9 ⭐️
Kjøpt i Danmark til Kr 350,00 (DKK) Philippson Wine.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg