PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

tirsdag 14. juni 2016

2013 Louis Jadot, Saint-Aubin

Hvit Burgunder som fortjener omtale


Vinprodusenten Mason Louis Jadot har produsert eksepsjonelle burgunderviner siden den ble grunnlagt i 1859 av Louis Henry Denis Jadot. De siste 150 årene Louis Jadot har fortsatt som en av de store navnene i Burgund og har fått internasjonal anerkjennelse for sin fantastiske røde og hvite burgunderviner. Louis Jadot er ikke bare en av de største produsentene i Cote d'Or, men er også en av de mest berømte eksportørene av "Premium Burgundies" og som særlig selges til USA. Huset eier nær 140 dekar av vingårder fra 24 av de mest prestisjefylte Premier- og Grand Cru områdene i Burgund.

Et flott følge til deilige store reker
Saint-Aubin er en fransk vin med opprinnelsesbetegnelse (Appellation d'origine contrôlée eller AOC, som det også forkortes) som igjen er en kvalitetsbetegnelse og har en  beskyttet opprinnelsesbetegnelse på produktet som en del av kommunen Saint-Aubin i distriktet Côte-d'Or i region Bourgogne. Denne vinen, produseres hovedsakelig som hvitvin men suppleres med om lag en fjerdedel av produksjonen i rødt.  Vinene er rangert blant appellasjonene til vinmarkene i Côte de Beaune og har flere første vekster. Grand Cru og (1er) Premier Cru viner hvor selve vinmarkene ligger i et området i en liten dal mellom La Rochepot til Côte d'Or , like overnfor Grand Cru Montrachet.
Kilde: Wikipedia


Hva smaker vel bedre enn en kald hvit Burgunder vin en sen sommerkveld?
Farge: Klar sitrongul farge.
Duft: Grønne epler, sitrusfrukt og treverk med en god fruktig nese og litt krydder. 
Smak: Frisk og behagelig syre med tydelige mineraler og en litt flintaktig preg. Frisk og fruktig, med smaker som følger duftene som epler og sitrus, nøtter og litt smørnoter mot slutten og en deilig integrert touch av eik. Lang flott avslutning. Kan fortsatt lagres. Denne ble servert til reker og var et fint følge.

Testet på Rødtangen fredag 10. juni 2016
90+/100 poeng
Tilgjengelig på VMP i BU til kr 339,90

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg