PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 18. juni 2016

2010 Chateau du Coing de Saint Fiacre, L'Ancestrale Monnières

Moulet et Frites

Dagen hyllest til Belgique med 3-0 seier over Irland. Ikke med valg av vin, men valg av rett. Moulet et Frites som er nasjonalretten i Belgia serveres gjerne med belgisk øl, men jeg velger en klassisk, fruktig og frisk vin Og valg nummer en når det gjelder blåskjell. 


Mitt valg falt derfor på en muscadet og en flott representant fra Loire. Chateau du Coing de Saint Fiacre, L'Ancestrale Monnières-Saint Fiacre, Muscadet Sèvre et Maine I en 2010 årgang. Dette er en meget fruktig vin med en blomsteraktig og parfymert smak som går flott til blåskjell.Farge: Lys strågul farge.
Duft: Gule frukter og blomster, syrlige stikkelsbær og fioler og mineraler.
Smak: Fruktig og parfymert anslag på ganen. En kompleks vin med for meg kanskje en litt for skarp syre som ikke er helt integrert. Men likevel en deilig smøraktig avslutning med et markant bildet av salt og sjø som følger blåskjellene perfekt.
Testet hjemme i Lier, lørdag 18. juni 2016
87/100 poeng
Tilgjengelig på VMP til kr 164,90

Halve flaska gikk i gryta sammen med blåskjella, mens den andre halvdelen gikk i kokken.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg