PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 11. juni 2016

2013 Chateau Thivin Côte de Brouilly Cuvée Zaccharie

En ny rød sommerfavoritt på gamay drue

En av de aller beste røde Cru Beaujolais viner som  produseres
Denne vinen er hentet fra en av de beste eiendommene i distriktet, Chateau Thivin som ligger i Côte de Bruilly med kun egenproduserte druer. Denne vinen er laget av spontanfermenterte druer fra hele drueklaser og med en maserasjonstid på mellom 10 og 20 dager. Vinene lagres deretter i store 1400 liters, gamle eikefat, med unntak av akkurat denne vinen, Cuvée Zaccharie, som ligger i to år på barrique (225 liters eikefat).

Gamay druen er for det meste representert i distriktet Beaujolais, helt syd i Bourgogne regionen og rett nord for byen Lyon i Frankrike. Druen leverer friske og fruktige ungdommelige viner. Her gir gamay en lett og frisk bringebær- og jordbærsmakende rødvin. Utenfor Beaujolais dyrkes gamay stort sett overalt i det sentrale Frankrike. Utenfor Frankrike dyrkes det en del gamay i Sveits, Canada, Italia, Kroatia, Serbia, Kosovo og i Makedonia. Både i Frankrike og i Sveits blandes druen ofte med Pinot Noir. Vinen har som regel en blek blålig farge, samt en høy grad av fruktsyre. Den har også en enkel, men livlig aroma av friskplukket rød frukt. I noen tilfeller kan den også ha en mer ubehagelig lukt av hurtig gjæring, noe som ofte minner om bananer eller aceton. Gamay har et naturlig lavt innhold av alkohol og mange synes at dens sjarm ligger nettopp i dens forfriskende letthet. 
Kilde: Wikipedia

I

Farge: Dyp og klar rubinrød farge.
Duft: Mørke røde bær som kirsebær og blå plommer, sopp, blomster og parfymerte urter samt noe krydder (hvit pepper?) som gir et komplekst duftbilde.
Smak: Innsmigrende og forførende, med en deilig balansert syre og bløte saftige tanniner. Smaken følger duftene med mørke modne bær, litt lær, lakris og sopp med en litt krydret avslutning. Vinen drikker godt nå som ung, men denne her tåler fint et opphold i kjeller, både 10 og 15 år.

Testet hjemme i Lier, lørdag 4. juni 2016
90/100 poeng
Tilgjengelig på VMP i BU og noen få utvalgte spesialpol, til kr 269,90

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg