PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

søndag 18. oktober 2015

1986 Chateau Marquis de Terme

Margaux gjør susen

Vender stadig tilbake til Bordeaux viner når jeg har hatt en liten nedtur eller blitt skuffet med  vin som ikke helt leverer til forventningene. Her har jeg funnet fra en 1986  årgang fra kommunen Margaux. Chateau Marquis de Terme er en Grand Cru Class av 1855 klassifiseringen.


En meget flott vin fra et berømt slott i Margaux kommunen hvor slottet ligger på vestsiden av Gironde, helt syd i vin regionen Medoc og rett nord for byen Bordeaux. Chateau Marquis de Terme består av 38 hektar med vinmarker hvor fordelingen er ca 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 7% Petit Verdot og 3% Cabernet Franc druetyper og hvor vinrankene er i gjennomsnitt 30 år og en tetthet på 10.000 vinstokker pr hektar. Slottet har startet med økologisk dyrking på noen av vinmarkene og håper å bli100% økologisk innen 2017.Farge: Dyp rød kjerne med en stor kant med orange til mursteinsrød kant.
Duft: En litt støvete åpning med litt høstlig jord og skogbunn. Løv og mørke røde bær som fortsatt er fremtredende og med hint av lær og fat, samt noe krydder.
Smak: Åpner med mye av det samme som i duftbildet, hvor mørke kjølige bær som bjørnebær og solbær blir mer fremtredende. Sigar, lær og eik preger smaksbildet i munnen. Paprika og sort pepper gir en ganske skarp og røff avsluttning med en lang ettersmak som sitter. Flott syre og deilig integrerte tanniner som har fått lov å utvikle denne vinen over nesten 30 år. 

Blended: 65% Cabernet Savignon, 25% Merlot, 10% Petit Verdot og Cabernet Franc druer.

Denne vinen er fortsatt tilgjengelig på VMP, men kun i en 2012 årgang til kr 429,00. Kjøp inn og legg i kjeller for 20-30 års lagring. Prisen vil nok er enn 10 dobble seg i denne perioden.

Teste hjemme i Lier,
90/100 poeng.
Min flaske ble kjøpt på Kastrup, København taxfree i 1989 til DKR 73,50

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg