PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

søndag 3. januar 2016

Charles Heidsieck Brut Réserve

"Nyttårs-saften"

“In a perfect world, everyone would have a glass of Champagne, every evening.” 
– Willie Gluckstern

N.V, (None Vintage)
Fantastisk flott champagne til en meget hyggelig pris. Gylden strågul farge. Flott nydelig skum og moussé med en kraftig delikat duft av epler, noe sitrus og en litt søtlig duft av gjærbakst og autolyse. Et meget elegant anslag med skum og moussé i munnen og en litt kremaktig tekstur. Smaken tar igjen duftbildet med mer epler og sitrus og en litt maltaktig smørtone. Flott ren syre som balanserer denne vinen helt perfekt og løfter den opp over alle andre champagner i samme prisleie.

Så min konklusjon må være at dette er den aller beste Champagne på pris og kvalitet til under kr 400,- Du får den fortsatt på VMP til kr 399,-. I februar i år (2016) ble 2008 base-årgang sluppet til denne champagne. 2008 årgangen er være noe av det beste som er produsert på mange tiår i Champagne. For å være sikker på at du plukker riktig flaske, påse og les på på etikken på baksiden at det står: "Laid in chalk cellars in 2009".

Testet hjemme i Lier,  31.12.2015
91/100 poeng
Ny pris på VMP etter 1. Januar 2016 og prisstigning: Kr 429,90

  • Vareinfo VMP sider:
  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Sødme:
  • Råstoff:Pinot Noir 40%, Chardonnay 40%, Pinot Meunier 20%
  • Metode:Tradisjonell vinifikasjon med bl.a. annengangsgjæring i flasken. Ikke fatlagret, kun flaskemodnet i min. 36 md.
  • Innhold:Alkohol 12,00%Sukker: 11,20 g/lSyre: 6,10 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres


Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg