Langt igjen til toppen i Burgund
Selv med en meget god produsent som Jacques-Frederic Mugnier og en Premier Cru fra Nuits-Saint-Georges, så er det 7-mils steg igjen til toppen av de beste vinene fra Bourgogne. Både kvalitet og ikke minst pris. Denne vinen fra 2007 koster rundt kr 600 på VMP. Skal man virkelig kjenne hva Burgund har å by på, så må man faktisk opp på 2000-4000 kr flaska. Denne kommer fra enkeltvinmarken Clos de la Marechale som er den sørligste Premie Cru marken i Cote de Nuits regionen i Burgund. Åpnet og dekantert for en time for å gi den nok luft. Røde Burgunderviner har en tendens til å gå inn i dvale etter 2-3 år, hvor den i den første fasen viser sine unge, flotte og bløte egenskaper. Så går den inn i en dvale og vinen blir litt knytt og uforløste smaker og lukker seg inne. SÅ, etter 10-15 år, i fase to, åpner den seg opp igjen og fremviser de nydeligste smaker bare en Burgunder-vin kan by på.
Farge: Klar rubinrød farge med en svak mursteins-rød kant.
Duft: Intens duft av kirsebær, bringebær og med et sett florale toner av fioler og roseblad. I bakgrunnen svever en intens parfymert tone og en underliggende duft av stall.
Smak: I munnen møter deg elegante og silkemyke tanniner. Intense mineralske finesser. Nye aromaer av skogbunn som tørt høstløv og kantarell dukker opp. Lag på lag med parfymerte smaker. Flott integrert syre som balanserer denne vinen perfekt. Mot slutten velter det opp smak av krydder som svart pepper og paprika. En lang og deilig ettersmak som sitter.
Servert til ovnsbakte kyllingfilet med serrano-skinke og revet jarlsbergost.
Testet hjemme i Lier, lørdag 23. Januar 2016
91+/100 poeng
Denne årgangen er dessverre ikke tilgjengelig lenger på VMP, men kan fåes i 2006, 2008 og. 2012. Rundt kr 650 pr flaske.
Som nevn så er det langt igjen til toppen og de aller beste og neste utilgjengelige toppvinene fra Burgund for en vanlig lønnsmottaker. Likevel er dette en meget pen inngangsbillett til noe av de smakene som møter deg i vinene fra øverste hylle i Bourgogne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar