PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

søndag 3. januar 2016

Cascina Ballarin Barolo


2009 Barolo Tre Ciabot og 2010 Barlolo Bricco Rocca


For meg, to nye Baroloer fra en helt ny og ukjent produsent fra La Morra.  I Piemonte foregår en stor og heftig diskusjon rundt produskjonsmetodene med fremstilling av vin. Man har tradisjonistene som følger gamle og velkjente metoder i motsetning til modernistene som prøver finne nye og utradisjonelle fremstillingsmetoder. Så Cascina Ballarin er en klar tradisjonist med sine produksjonmetoder.



2009 Barolo Tre Ciabot
Denne vinen har fått navn etter "3 vinmarker" druen til denne er hentet fra. Tradisjonell vinifikasjon i tempraturstyrte ståltanker. Typisk rubinrød farge med en tynn oransje kant ytterst mot glasset. Imponerende og rik duft av mørke bær, tjære, anis og noen florale toner og mineraler. En medium kropp med en litt slank struktur. Fin syre med en silkeaktig tekstur. Fortsatt litt skarpe tanniner som sikkert vil bli flott integrert ved noe lengre lagring. Skal bli moro å følge utviklingen av denne over de neste 10 år, da jeg har mange flasker i kjelleren.

89/100 poeng


2010 Barolo Bricco Rocca
Samme typisk rubinrøde farge som på Tre Ciabot og på pur ung Nebbiolo. Nydelig duft av mørke røde bær, lakris, tjære og sopp samt hint av krydder på nesen. Med første anslag i munnen viser den en flott integrert syre og tanniner som fortsatt snerper litt til en såpass ung Barolo. Smaken følger duftene med kirsebær, plomme, lakris, og sopp. Dette er en kraftig vin som har en flott struktur og klart overgår foregående Barolo Tre Ciabot. En flott og lang ettersmak som sitter. Denne vinen har som sagt mer struktur og fylde som muligens kan skyldes årgangen 2010 som skal være en av Barolo's aller beste på mange 10-år. En virkelig flott vin som bare vil vokse seg enda bedre de neste 10 til 20 år.

92+/100 poeng


Teste hjemme lørdag 2 Januar 2016. Konklusjonen i min egen lille test av disse to Baroloen mot hverandre gir en klar vinner i Bricco Rocco.

Pris pr flaske kom på kr 349,- etter alle kostnader var betalt, Dette omfatter innkjøp, frakt, toll, alkoholavgift og moms. Innkjøpspris hos produsent i Piemonte var € 20 pr flaske. 

Denne vinen er privatimportert, så en stor takk til Truls, som har brukt mye tid med planlegging, bestilling, logistikk og papirarbeid i forbindelse ved fortolling og distribusjon og  fått denne flotte vinen hjem til Norge.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg