PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 22. januar 2016

2002 Lanson Gold Lable Vintage Brut

Anledning? Trenger vi det da?"I drink it when I'm happy and when I'm sad. Sometimes I drink it when I'm alone. When  I have company I consider it obligatory. I trifle with it if I'm not hungry and drink it when I am. Otherwise I never touch it - unless I'm thirsty."
"Madame Jaques Bollinger about Champagne, the finest wine in the world."


2002 Lanson Gold Lable Brut Vintage.

En 14 år gammel Champagne ble hentet opp fra kjelleren, nedkjølt og åpnet.


Klar strågul farge. Intens duft av epler, sitrus, bakst, mineraler og toast. I munnen har den en flott mousse, med nydelig knøttsmå bobler. Krisp og frisk grønn frukt på smak med en utrolig presis syre. Ettersmaken sitter lenge med en avdempet aroma av smør, nøtter og kjeks. En meget flott Champagne.


91/100 poeng

Testet hjemme i Lier, 22.01.2016

Utrolig godt kjøp for noen tid siden. Kr 455,- men dessverre utsolgt og utgått fra vareutvalget på VPM. Dagens pris på internett, rund kr 700,-Servert til naturell hummer.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg