PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 28. november 2015

1983 Chateau Vieux Robin, Cru Borgeois, Medoc

Nye "overliggere" fra det tidlig 80 tallet

Ny 1983 årgang fra Medoc. Jeg fryktet en ny vin med korsmak da jeg måtte åpne denne som backup for en annen fra 1983 som var helt ødelagt av kork.. (Chateau Mourlan 1983)

 

Som sagt så er dette to viner fra Medoc fylke i Bordeaux og fra 1983. Begge vinene har tilbragt over 30 år i vinkjelleren min under samme forholdvis gode forhold. Den ene var  dessverre helt ødelagt med korkduft og smak. Måtte se de edle dråper bare forsvinne rett i vasken. Flaske nummer to ble åpnet med samme litt tvil in mind. 
Korken gikk fint å åpne med en vanlig opptrekker. Den var likevel fuktig 75% opp og var godt gjennomtrukket. Likevel har den en frisk eller nøytral duft når jeg lukter på korken. Håpet stiger og når jeg heller i og lykter på den først lille prøven i glasset, så er det ingen kork men en litt støvete duft av løv og skogbunn, sopp og lær, tobakk, tjære og fat. I bakgrunnen kjennes fortsatt noen bær og frukt aromaer. I munne fortsetter samme smaker som duftbildet. Tanninene er flott integrert, men likevel livlige og litt snerpende toner ned i ganen. Syren en silkemyk og avbalansert. Ingen av vinene er noen Grand Cru og mangler den store strukturen og kompleksiteten man finner fra de store slottene fra Bordeaux. Likevel en meget hyggelig vinopplevelse og så god og gjenkjennende dufter og smaker av eldre vinene fra Bordeaux.


Testet hjemme i Lier, lørdag 29.11.2015
88/100 poeng

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg