PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 20. november 2015

2013 Burlotto Verduno Pelaverga

Nok en "Goodis" og en meget flott og populær vin fra Verduno.

Denne vinen pleier år etter år å bli utsolgt i løpet av veldig kort tid. 2013 årgangen er nå allerede på vei til å bli utsolgt fra VMP. Rubinrød farge med en begynnende tynn orange kant. Aroma av jordbær og bringebær dominerer duftbildet med hint av krydder, paprika, parfyme og mineraler. På smak gir denne et friskt og fruktig innslag av røde hagebær, urter,  og pepper. Middels syre og minimalt med tanniner. Syren kan virke litt skarp og kantete og ikke er helt i balanse, men gi denne vinen et par år på langs så vil du ha en fullt utviklet vin. Likevel tåler den også 3-5 år til. Vinen kan likevel nytes i dag, men trenger godt med luft. Åpne flasken minimum 2 timer før den skal drikkes. Hell den over i en bredbunnet karaffel for at overflaten på vinen får mest mulig luft.
Vinen koster kr 199,90 på VMP BU.

Testet hjemme i Lier fredag 20.11.2015
88/100 poeng

Vareinfo hentet fra Vinmonopolet:
  • Karakteristikk:Fylde:Garvestoffer:
  • Råstoff:Pelaverga piccolo
  • Metode:Gjæret temperaturkontrollert ved 27-28 °C, maserasjonstid: 7 dager 2 md. fatlagring, 2 md. flaskemodning før salg

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg