PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 18. september 2015

1982 Chateau Belgrave

En femte vekst -  Cinquieme Grand Cru et 1855

Da fortsetter jeg med vinene mine fra den berømte  '82 årgangen som har tilbragt rundt 30
år i kjelleren min. Denne vinen ble kjøpt på Kastrup i 1985 til litt over en hundrings. Vinen er en Chateau Belgrave Grand Cru Class fra 1982 i kommunen Haute-Medoc på vedtbredden til Gironde i Bourdeaux. Dette slottet er klassifisert som en femte vekst fra den berømte 1855 klassifiseringen. Slottet og eiendommen het tidligere Chateau Coutenceau. Slottet har 59 hektar med vinmarker og som er beplantet med 50% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 5% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot.Igjen en vin og årgang som en ser frem til å smake.

Farge: Mursteinsrød med en klar kant av oransje i kantene.
Duft: Som alltid med denne årgangen og fra en litt mindre berømt og kjent kommune er nok denne vinen som fryktet over "middagshøyden". Selv om all frukt og bærduft er fraværende er de typiske sekundær dufter så mye mer tilstede og fremtredende. Her har vi typiske jord og tredufter tilstede. Eik, seder, løv, lær, lakris, tjære (gamle jernbanesviller?) og tobakk (sigar?) 
Smak: Hva venter en når all frukt og bærsmak er forsvunnet? Jo, en bløt og smidig vin som er fri for hissige tanniner godt gjemt og integrert i syre og en svak sødme. En avsluttning som kjennes ut i starten at den vil vare lenge, men rett etter en har svelget så blir den brått borte. Vinen er som sagt godt over høyden, men noe "liv" er det fortsatt igjen i denne flasken. 


Testet hjemme i Lier,  fredag 18.09.2015
87/100 poeng
Gjennomsnittspris via Wine-searcher er ca NOK 500,00

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg