PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 18. februar 2017

2011 La Selva di Moirano Rosso, Scarpa og 2014 Saint-Véran Les Hériters du Comte Lafon

To flotte viner som fint kan nytes unge2011 La Selva di Moirano Rosso, Scarpa
En artig vin fra Piemonte, basert på druen Bracetto, produsert  i Nizza Montferato av den meget kjente og gode produsenten Scarpa. Denne druen er vel mest kjent for å lage søte og musserende viner i Piemonte. Her i en ren rød utgave. Lys, tynn rubinrød og nesten gjennomsiktig farge. Litt utviklet med noen overtoner av kirsebær, moreller, krydder og urter. Smaken har et konsentrert preg av sursøte bær og tørket frukt med noen godt integrerte tanniner med en medium syre. Medium til lang med en litt smøraktig ettersmak.

Testet hjemme i Lier, lørdag 18.02.2017

88 poeng og 3.7 ⭐️
Kjøpt på VMP ved Spesialslipp av Italienske viner 01.09.2016 til kr 292,402014 Saint-Véran Les Hériters du Comte Lafon
Første gang jeg prøver en Chardonnay fra Saint-Veran, litt vest for Mecon i Burgund. Klar strågul farge. Duft av moden frisk frukt og grønne epler, sitrus med kraftig duft av mineraler. Ung og konsentrert vin med en presis syre og aroma av sitrus, honning og mineraler. En flott lang avslutning. Denne vinen virket veldig lukket til å begynne med, men godt med luft, pluss en lang konsument tid vekket den endelig til live. Bær og frukt bød endelig opp med en nydelig ung og frisk aroma. 

Testet hjemme i Lier, lørdag 18.02.2017

90 poeng og  4.1 ⭐️
Kjøpt på VMP ved Spesialslipp av Burgunder viner 03.02.2017 til kr 363,30


Begge vinene trenger godt med luft, 1-2 timer i en bredbunnet karaffel. 

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg