PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 28. oktober 2016

2014 Verduno Pelaverga, Comm. G.B. Burlotto

Igjen en ny drue fra Italia


Utrolig artig opplevelse med for meg en helt ukjent drue fra Verduno. Denne vinen er basert på 100% Verduno Pelaverga, vanligvis en drue som mest blir brukt i blandingsviner. Her alene og må stå på egne ben og det gjør den utmerket. Druen kommer opprinnelig fra byen Verduno i Piemonte regionen helt nord i Italia. Produsenten Burlotto lager flotte elegante Baroloer og andre snasen viner, så her bør alt ligge tilrette for nok en flott vin. 

  
Snasen, god og overkommerlig pris på denne vinen fra verdano
Farge: Klar og en litt lys rubinrød farge. 

Duft: Her kommer de første indikasjoner på en fruktig og parfymert vin.

Smak: Flott struktur med en fin balansert syre. Ingen kompleks vin, men frisk og veldig fruktig som drikker veldig bra. En litt krydderet ettersmak som sitter lenge i avslutningen. En nydelig duft av bringebær og jordbær som gir et flott kjølig bærpreg. Videre kommer dufter av skogbunn, sopp og krydder som med en gang fremkaller minner om  Burgund og Pinot Noir druen. Nesten ingen tanniner og derfor lettdrikkelig og bør drikkes ung. Likevel en overraskende deilig vin. Testet hjemme i Lier, fredag 28. oktober 2016
88/100 poeng 
Kr 199,- for 2014 årgangen. 2015 som nå er i salg VPM koster kr 225,- 

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg