PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 5. juli 2019

Restaurant Viccolo Stretto Taormina Sicilia

2016 Tasca d'Almerita Tenuta Regaleali Chardonnay Vigna San Francesco


📍 Restaurant Viccolo Stretto Taormina Sicilia

🎯 91/100 pts  4.3 ⭐️ 

👍🏼 Selv om jeg har et stykke vei å gå på rødvin med Nero d’Alvao druen så har derimot hvitvin fra Sicilia gitt mersmak så det holder. Her har jeg kommet over en meget flott og elegant Chardonnay fra Tasca d'Almerita. 

🏰 Tasca d'Almeritas eiendom Regaleali ligger i det fjellrike sentrum av Sicilia, og spenner over 500 hektar med vinmarker.  Omkring 20 forskjellige lokale og internasjonale druesorter er plantet på eiendommen. Fra den innfødte sicilianske sorten Perricone til mer kjente varianter som Cabernet Sauvignon og Chardonnay.

🎨 Gylden gul i farge med en tydelig grønn kjerne. 

👃🏼Kompleks bukett av sedertre, smør og nektarin, krydder kanel og vanilje med en klar mineralsk undertone. 

👄 Smaken på ganen er intens, rik og balansert, med en behagelig frisk finish. En flott avstemmet og nydelig bruk av eik som ikke ødelegger totalintrykket av vinen. Hakket over Planeta sin Chardonnay jeg prøvde forrige kvelden.

Restaurant Viccolo Stretto Taormina Sicilia

📍Vinen over her ble servert til en nydelig 3 retters middag på Restaurant Viccolo Stretto oppe i hovedgata i Taormina. Den neste bortgjemte inngangen til denne flotte restauranten er så godt gjemt, at det kun er de som kjenner til den som klarer finne fram. Se ellers bilde med den smaleste gaten jeg ever har klart å passere. 


🥣 Første retten var en liten starter fra huset og bestod av en vegetar suppe med krotonger. Delilg og pent krydret, slik at man skikkelig fikk vekket apetitten.

🍽 Rett nummer to vare en sashumi tallerkenrett, med Italiainspirerte fiskeretter som fersk anjous med honningmarinert rød pepper og koreander, tartar av tunfisk og syltet rødløk, rå sjøåbbor med kokt fennikel og selleriblader, samt appelsinmarinerte rå reker og dill. Alt tilberedt med forskjellige bearbeidete riskuler, frittert, kokt og naturell. Gulrøtter danert og knytt sammen med en løkring.



🍽 Tredje rett var en fantastisk flott tilberedt eggpasta gnosci med scampi, cherrytomater og ovnsristede hakkede mandler, i en neste helt ubeskrivelig saus av en mellomting mellom eggesmør og hollandaise saus.



🍧Til slutt måtte jeg bare prøve en runde med dessert og en himmelsk ricotta moussé med knasende sjokolade  og bringebær med muscat og eukalyptus honning og pyntet med et lie blad sitronmelisse på toppen.



☕️ En meget flott servering og helt nydelig måltid med solid håndverk fra kjøkkenet. Denne restauranten er anbefalt med «Platé» i Guide Michelin og det er vel fortjent. Veldig hyggelig betjening og koselig utemiljø på toppen av taket på restauranten og med utsikt begge veier langs hustakene på innsiden av hovedgaten i Taormina.

💶 Prisnivå var helt på det jevne og er vel det en må regne med for en 4 retters meny for to personer og med vin til maten, samt en avslutning med kaffe. Pris € 190,00

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg