PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 18. mai 2018

2015 Casa Rojo The Orange Replublic Godello Sobre Lias

En rebell av en hvit spanjol

En særegen og artig designet etikett
🏰 Denne vinen, The Orange Republic er kjærnen i vingården i Petin, Ourense i Valdeorras.  Produsent er det spanske huset CASA ROJO basert i Murcia. Dette er et prosjekt hvor de har samlet tolv vinentusiaster som har fått navnet «Wineurus». Blant de er det en ønologists, vinprodusenter, designere og selgere som utvikler nye marker fra seks forskjellige regioner i Spania.  De har valgt ut ekte og autentiske vintyper med helt egen karakter, hver og en helt typisk for deres opprinnelse. Hver enkelt vin gir et uttrykk for terroiret og den enkelte variasjonskarakteren. Vinene er ne produser, utviklet og tappet på flaske på respektive vingårder, så sendes de og lagres samlet i Murcia. 

 

🍇 100% Godello fra 30-45 år gamle vinranker, hvor produksjonen ligger på ca 5.500 kg per hektar.

🗜 Høsting foregår i første halvdel av september, håndplukket i små bokser på 15 kilo. Etter at druene har kommet inn i kjelleren blir det foretatt en grundig sortering  og de utvalgte druene går videre med en etterfølgende maserasjon på kun tre timer. 

🕰 Vinen blir videre lagret i 6 måneder på ståltank, før den blir tappet på flasker og sendt til hovedlageret til Casa Rosso i Murcia for videre flaske-lagring. Produksjon av denne vinen er begrenset til ca 40.000 flasker.


🎨 Lys gylden strågul farge med grønne refleksjoner.

👃🏼På nesen finner vi aromaer av pære, tropisk frukt som mango, aprikos, fersken og ananas samt noe gul stenfrukt. Videre kjennes et komplekst duftbilde av mineraler, salt og et lett slør av røyk.

👄 Strukturert med en stor og  god munnfølelse og en velsmakende, unik karakter. Frisk, livlig syre med en god smak av pære og nydelige søte aromaer av tropisk frukt. En god fedme styrer vinen inn i en lang konsentrert ettersmak som omsluttes av en myk og deilig finish med frukt og sitruskall.

🎯 89/100 pts 4.1 ⭐️


💶 Denne vinen er fortsatt tilgjengelig på Vinmonopolet i BU og koster kr 256,90 i 2015 årgangen.


Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg