PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 21. januar 2017

2011 Brancaia TRE

Super Toscaner fra en Super Produsent

Lett gjennkjennelig etikett
🏰  2011 Brancaia TRE fra Toscana, Italia. 

🍇 80% Sangiovese, 10% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon. Druene er hentet fra eiendommene til Brancaia i Maremma og Chianti Classico i Toskana.

🕰 Fatlagret i 12 måneder på 500 liters eikefat (Tonneaux) og deretter minimum 2 måneder på flaske før salgsstart.

👍🏼 En IGT vin (Indicazione Geografica Tipica) eller Super Toskaner som det også omtales, her fra en meget bra produsent og Denne TRE vinen er lillebror til Brancaia's mer berømte Il Blu, som vel er blant de 3-4 beste Super Toskanere å oppdrive.

🍷Klar, dyp mørk rød farge.

👃🏼Duft av søte kirsebær og røde plommer samt de klassiske krydderdufter fra Sangiovese druen og lær og vanilje.

👄 En medium vin med en velbalansert syre og lette tørre tanniner. Nyansert og fruktig sammensatt smak av krydder, basillikum, muskat og vanilje med et tydelig fatpreg og friske bær i ettersmaken som varer lenge. 


En fantastisk flott produsent.
🎯 88/100 poeng og 3.7 ⭐️ (Decanter ga denne vinen hele 95(?) poeng)

💶 Brancaia Tre 2011 årgangen koster kr 209,- i BU (Bestillings Utvalget) på VMP og er en meget hyggelig pris i forhold kvalitet og en flott inngangsbillett til Super Toskaner vin fra en Super produsent.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg