PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 28. februar 2020

Naturvin på Merkur Bar

Naturvin-smaking på Merkur Bar

En veldig hyggelig kveld sammen med familie og smaking av naturviner på Merkur Bar på St. Hanshaugen.
 Fra interiøret med "Lightbox" produsert av kunstneren Javier Barrios

Hva er så naturvin eller nakenvin?
Enkelt oppsummert og selve definisjonen av naturvin er viner som er laget av økologisk eller biodynamisk dyrkede druer og er naturlig gjæret og helt uten noen form for tilsetninger (ei heller svovel), med minst mulig menneskelig inngripen og uten fatpreg.


Anathéme Rouge
Domaine Mont de Marie Anathéme Rough
En god og frisk rødvin basert på 50% Aramon, 30% Cinsault, 10% Carignan og 10% Grenache fra Languedoc Roussillon i sydvest Frankrike. Røde bær med en lav alkoholprosent, kun 11%. Men en ganske så tanninrik og med høy syre.
Lamoresco
Lamoresca Bianco, Terre Siciliana
Produsert med 100% Vermentino druer fra Sicilia. Fyldig og rik vin med en noe smøraktig og fet sødmefull gul frukt og nøtter. En vin med de typiske aromaene fra naturvin med litt jordlige noter, samt stall og fjøs. Likevel en god konsentrert lengde.

La Pépée Pinot Noir
Jean-Baptiste Menigoz La Pépée Pinot Noir
Produsert med 100% Pinot Noir druer fra Jura regionen. En saftig og god naturvin med røde bær, hvit pepper og noe mineraler. En lett fordøyelig og saftig smak med stor livelighet og finesse som ender i en lang finish.


Porta del Vento Voria Rose - Pet Nat
En av kveldens beste viner. Pet Nat eller Pétillant Naturel, er en eldgammel måte å fremstille musserende vin på, et resultat som blir mer i retning av en perlende vin. De bruser mindre og virker bløtere i munnen enn Champagne og andre boble viner. Vinflaskene er godt gjenkjennelig da de alle er utstyrt med god gammeldags bruskork. Denne Rosé versjonen er produsert med 100% Perricone druer på Sicilia har en frisk duft av lyse røde bær og blomster og noe citrusfrukter. Deilig lang ettersmak.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg