Hvit Spanjol i toppform
Kom over denne nydelige hvite Spanjolen første gangen i San Sebastian i mai 2014, samme år som denne vinens årgang. Ble anbefalt denne vinen fra Rueda området på Restaurant La Perla til lunch og servert sammen med grillede sjøkreps og som viste seg å være en perfekt match. Vinen er laget på 100% Verdejo druer. Gjæret og modnet i 300-liters franske eikefat. Spontan og kontrollert fermentering med egne gjærsopper. Etter modning og lagring i 10-12 måneder, blir vinen blandet og tappet på flasker. Vinen forblir ytterligere lagret og oppbevart i flasker i seks måneder før de er klar til distribusjon og salg. Gjennomsnittlig årlige produksjonen er på ca. 80,000-90,000 flasker.
Gylden strågul med en svak kjerne av grønn farge.
Lukt:
Smak:
Mineralsk, fruktig, rik og kompleks vin med en flott balansert syre. Smaken ellers følger duftbilde med friske epler, våt flintaktig mineralitet og en deilig avstemt eike-smak i bakgrunnen. Lang ettersmak som sitter lenge.
Testet hjemme i Lier lørdag 24. september 2016
92/100 poeng
Tilgjengelig i BU på VPM til kr 334,-
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar