PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

torsdag 28. juli 2016

2012 Graziano Zinfandel, Red Wood Valley Kazmet Vineyard Old Vine

2012 Graziano Zinfandel, Red Wood Valley Kazmet Vineyard Old Vine


Til Amerikansk grillmat som spare ribs og grillet mais hører selvfølgelig en god saftig Amerikansk vin. I dag har jeg valg en flott vin fra en utvandret Italiensk familie fra Asti i Piemonte og som kom til USA i 1918. De etablerte sin første vingård i Mendocino County i Redwood Valley CA. Denne vinen er laget av druer  fra 50-80 år gamle vinranker (Old Vine). 

 

Farge: Dyp mørk blårød farge en en gryende kant av oransje ytters ved glasset.
Duft: Søtlig duft av mørke røde bær, karakteristiks klassisk duft fra Zinfandel druen med krydder, lær og et jordlig preg i nesen og med et hint av treverk i bakgrunnen.
Smak: Første anslag i munnen gir en klar beskjed om en kraftig, kompleks og elegant vin. Nydelig bløte, integrerte tanniner, søtlige bær som likevel balanseres godt av en frsik og snill syre. Et flott og avdempet fatpreg kjennes
mot slutten i svelget. En rik, elegant vin med en lang ettersmak som sitter. Denne vinen tåler fint mange år til på langs, men drikke forbausende godt allerede i dag.


Teste hjemme i Lier, torsdag 28.07.2016
90/100 poeng
Kjøpt på VMP 15. januar 2015 på lanseringen av USA viner. Kr 319,-
Lillebror med Rød Lable (yngre vinranker)er fortsatt tilgjengelig i BU til kr 229.-


Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg