PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

søndag 6. desember 2015

2002 Jorge Ordonez Malaga Victoria No 2

En meget "søt" spanjol...


Restaurant La Reserva 12, Calle Bolsa, Malaga

Besøkt: 30. November 2015 21:00
Restaurant El Reserva 21 med sitt utrolige flotte og store vinutvalg.



Forrett: 


Grillede kjempereker med fersk salat, sitron og aioli. 











Hovedrett:
Saltinnbakt Sea Bass med kokte poteter, friske smørdampede grønnsaker og tartar saus. 








Viner:
2014 Terras Gauda, Rias Baixas O Rosal

Lys gyllen-gul farge. Komplekse, fruktig og florale aromaer med søte toner. Ganen har en behagelig syre og en fet overflate, som igjen inviterer til en ny slurk. Kompleksiteten er igjen til stede i munnen, subtil og veldig hyggelig, spesielt med smak av salt sjø og tang. Flott og lang ettersmak som sitter lenge. Dette er en vn og produsent fra Rias Baixas som levere høy kvalitet år etter år.

HARVEST DATE: September and October 2014 

SUGAR CONCENTRATION: 204 gram/litre 
ALCOHOL CONTENT: 12% vol 
BOTTLED: December 2014
LAUNCHED: January 2015
PRODUCTION: 915.000 bottles
VARIETY: 70%Albariño,18%Loureiro and 12%CaiñoBlanco


Dessert vin:
2002 Jorge Ordonez - Co Nº2
D.O. MALAGA, White, Naturally Sweet Wine Variety: 100% Muscat Alexandria
Vinification: Fermentation in stainless steel. Alcohol: 10%, Temperature: 6ºC


Strågul fargetone. Frisk og intens, med en blanding av modne epler og epleskrell, sitrus, bie pollen og aromatiske urter. Konsentrert og fet, men forfriskende. Lang finish. En utrolig god dessert vin for sin alder. Ikke altfor søt, med en fin touch av eik og en nøtteaktig overtone.

Noe info er hente fra produsentens hjemmesider:

Victoria er laget av et utvalg av gamle vinmarker som ligger på de forhøyede åsene i kommunen Almachar. Innhøstingen gjøres manuelt under midten av August. Fermenteringen utføres fullstendig i tanker av rustfritt stål, og som er karakteristisk for denne type vin, alkoholen er avledet utelukkende fra fermentering av druer; Dette gjøres ved å avkjøle en gang det ønskede alkoholinnhold er nådd. 



Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg