PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 5. august 2017

Den litt ukjente "Smak av Italia" - Lagrein

2013 Brunnenhof Lagrein Mazzon

Lagrein er en lokal drue i Alto Aldige regionen
🏰 En litt ukjent vinregion i Italia. Alto Adige i Syd-Tyrol ligger høyt oppe på den Italienske siden av Alpene og som grenser opp mot Dolomittene. Vinmarkene til Brunnenhof i Mazzon ligger ca 350 meter over havet og er beplantet med ca 6-8000 planter pr hektar, i en litt sandholdig jord med noe innslag av kalkstein. Hoveddruen som dyrkes her er Pinot Noir eller Blauburgunder som de lokale omtaler den som.
Vinen jeg har plukket fram i kveld er riktignok basert på den lokale druen Lagrein. 

🍇 100 % Lagrein. Dette er en rød drue som har sitt opphav akkurat herfra og er sjelden dyrket utenfor sitt eget området. Kun noen få andre steder på New Zealand som har prøvd å kultivere druen. Lagrein er en drue som gir vinen en ekstraordinær kompleksitet. Med nesten en svart farge gir Lagrein en fullverdig vin - mørk med sterke tanniner og litt mystisk.

🗜Fermentering foregår i store 25 hl eikefat med omlag to uker med moskontakt. Deretter etterfulgt av malolaktisk gjæring. 

🕰 12 måneder på 500 liters og 700 liters eikefat før flasking.

Vinen ble luftet i bredbunnet karaffel i ca 1 time.
🎨 En ganske intens, ugjennomsiktig blårød farge med en nesten svart kjerne. 

💨 Åpnet og luftet på karaffel 1 times tid.

👃🏼 Duft av mørke skogsbær som bjørnebær og blåbær samt blå plommer og en deilig aroma av fersk skogsbunn og med et svak hint av lær.

👄 En vin med stor karakter og intensitet. Saftig og sursøt smak av frukt med bløte fine tanniner.  Frisk deilig syre som balanserer denne vinen flott. En god lengde med en flott bærpreget avslutning.

🎯 89/100 poeng og 3.9 ⭐️

💶 Kjøpt på VMP, Spesialslipp av Italienske viner, 3. september 2015 til kr. 299,-

🍽  Servert med godbiter fra matkassen "Smak av Italia" www.smakavitalia.no


Gavekassen med godbiter fra det Italienske kjøkken


Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg