PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 9. januar 2016

2013 Copain "Tous Ensemble" Anderson Valley, Pinot Noir

Imponerende Pinot Noir fra California

Nye USA viner basert på Pinot Noir overrasker stort med å tilpasse seg Europeisk stil.



En nydelig Pinot Noir basert vin fra Sonoma County i California. Så lenge Amerikanerne klarer produsere litt mindre alkoholsterke viner og med smak av kjølig frukt, er de plutselig på høyde med Burgunder viner i veldig god klasse og kvalitet og til gode konkurransedyktige priser.



Farge: Lys rubinrød farge som funkler. 
Duft: Røde modne bær som kirsebær og bringebær på duft med hint av urter, sopp og en svak touch av fat, treverk og en tørr skogbunn.
Smak: I munnen overrasker denne med en flott struktur, slank kjølig frukt i kroppen og med en bløt harmonisk syre som overlater aromaene fra fruktene til å spille første fiolin. Her bobler det over med nydelige røde bær. Modne kirsebær og bringebær får lov til og dominere munnhulen. En ettersmak som sitter og etterlater en flott soppsmak, urter samt noen flotte avdempede fatnoter.

Testet hjemme i Lier 09.01.2016. 
89+/100 poeng

Prisen er kanskje noe stiv, men kr 269,- på VMP er langt under hva vi må legge på bordet for å få samme kvalitet fra f.eks Burgund. Vinen finnes fortsatt på noen utvalgte pol, så ønsker du å smake denne, så ta deg en tur innom og plukk opp en flaske. Vel verd pengene. Sjekk tilgjengeligheten og på hvilket pol som fortsatt har denne på lager. Sjekks her...

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg