Avignonesi, Vino Nobilo di Montepolciano 2011
I dag får vi konse... på maten som skal på grillen!
Grillet kalvesnitzel med pepper-smøreost, salvie og frisk timian. Ovnsbakte amadinepoteter og sommerløk. Kokt, fersk norsk blomkål. Meget enkelt og smaksrikt. Fantastiske aromaer.
Jadda, vi måtte jo ha noe godt i glasset i dag også da og som støtter disse flotte smakene.
Avignonesi, Vino Nobilo di Montepolciano 2011 fra Toscana.
Dyp rubinrød farge med en liten kant av rustrød på en 2011 årgang allerede.
Kirsebær, vanilje og krydder med hint av blomsterdufter i nesen. En meget kompleks vin med en kraftig smak som brer om seg i munnen og setter alle smaksløkene i fullt beredskap. Feminine og fløyelsmyke tanniner, samt en syre som balansers nydelig. Tørkede frukter, lakris og lær følger i avslutting. Lang ettersmak som sitter flere minutter med en anelse fat og eik som sitter igjen i munnhulen.
Flott vin til kr 237, som kanskje fortsatt er for ung, men 1 time i en bred-bunnet karaffel, åpner opp og byr på disse fantastiske smakene. Ellers kan denne godt få både 5 og 10 år ekstra i kjelleren, som igjen vil frembringe enda flere smaksnyanser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar